Ana içeriğe atla

5.1.14 Hobilerim - İçerik Hazırlama Uygulaması

Hobilerim - İçerik Hazırlama Uygulaması



SÜRE: 20 dk.

KAZANIMLAR
5.4.3.1. Sunu hazırlama programının arayüzünü ve özelliklerini tanır.
5.4.3.2. Belirli bir amaç için oluşturduğu sununun tasarımını ve bileşenlerini biçimlendirir.
"Yazı tipi, yazı rengi, yazı büyüklüğü gibi özelliklerin tasarım ilkeleri doğrultusunda kullanılarak
biçimlendirme yapılması sağlanır."
5.4.3.3. Sunu hazırlama programı ile oluşturduğu sunuyu düzenler.
"Slayt düzeni değiştirme, animasyon ve etkileşim ekleme gibi özelliklerin kullanılması sağlanır."
5.4.3.4. Sunu hazırlama programı ile oluşturduğu sunuyu sunar.
5.4.3.5. Farklı sunu hazırlama programlarını keşfeder.

ALTERNATİFLİ ETKİNLİKLERE DAİR GENEL AÇIKLAMA
Bu etkinlikte öğrencilere sunum programlarını kullanabilmeleri için uygulama yaptırılacaktır.
Sınıfınızda İnternet bağlantısı var ise “Google Slaytlar” kullanarak C1. etkinliğini, yoksa “LibreOffice” kullanarak C2. etkinliğini uygulayınız.

HAZIRLIK
Derse girmeden önce 5.1.14.C1 - “Hobilerim - İçerik Hazırlama Uygulaması” Yönergesini öğrenci sayısı kadar çıktısını alınız.

Öğrenciler, dağıtılacak yönergeye göre “LibreOffice”, "Google Slaytlar" veya "MS Word" programını kullanarak sunu oluşturacaklardır. Ürünün oluşturulması esnasında öğrencilerin programın özelliklerini keşfederek öğrenmesini sağlayınız. Desteğe ihtiyaç oldukları noktada yardımcı olunuz.

UYGULAMA
1. Etkinliğe girişte öğrencilere neleri yapmaktan hoşlandıklarını anlatacakları hobilerim çalışması yapacaklarını söyleyiniz.

2. 5.1.14.C1 - “Hobilerim - İçerik Hazırlama Uygulaması” Yönergesini tüm öğrencilere dağıtınız.

3. Öğrencilere “LibreOffice”  "Google Slaytlar" veya "MS Word" programını kullanarak uygulamayı yapmaları için süre veriniz.

4. Öğrenciler uygulamayı yaparken onlara rehberlik ediniz. Yönergede belirtilen özelliklerin sunuya
eklenmesi konusunda yardımcı olunuz.

5. Etkinliği bitiren öğrencilerden çalışmaları toplayınız ve süre kalması durumunda rastgele seçtiğiniz
öğrencilerin çalışmalarını sunması için fırsat veririniz.

6. Öğrenciler ürünlerini tamamladıktan sonra ürünlerin portfolyoya eklenmesini sağlayın.

Hobilerim - İçerik Hazırlama Uygulaması Yönergesini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Benzer Konular:

5.1.14 Sunum Yapıyorum Konusuna Geri Dönmek İçin TIKLAYINIZ

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Bilişim Haftası Dökümanları

Bilişim Haftası ile dökümanları indirmek için tıklayınız Benzer Konular: Bilişim ve İnternet Kulübü Yıllık Planı İndirmek İçin TIKLAYINIZ

4006 Tübitak Projesi Yaka Kartı

4006 Tübitak projelerinde sunum esnasında öğretmen ve öğrencilerin kullanabileceği tübitak yaka kart tasarım linki aşağıdadır. Tübitak Yaka Kartı tasarımını indirmek için TIKLAYINIZ (Yukarıda ki Linke tıkladıktan sonra açılan sayfada ekranın  Sol Köşede Dosya Menüsüne girip indir'e basarak dosyayı indirebilirsiniz) Benzer Konular: Tüm Photoshop Çalışmalarım İçin TIKLAYINIZ (Tüm  Photoshop Çalışmalarım  İçin Linkine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki  Photoshop Çalışmalarına  ulaşabilirsiniz)

Mblock İle Dijital Boy Ölçer Yapımı

 Mblock programı ile dijital boy ölçer yapacağız.  Devre elemanlarına. 1-Arduino Uno(1 adet) 2-BreadBoard  3-220Ω Direnç(1 adet)  4- I2C Lcd ekran (1 adet) 5-Jumper Kablolar 6- HC-SR04 Mesafe Sensörü (1 adet) 7- Push Buton (1 adet) Malzemelere ihtiyacımız var. Devre şemamız aşağıdaki gibidir. Öncelikle  veri menüsünden boy, mesafe ve gerçek boy adlı üç tane değişken oluşturuyoruz. Mesafe ilk program çalıştığında mesafe sensörünün konulduğu yer  ile  zemin arasındaki mesafeyi ölçüp tutacak, boy değişkeni ise mesafe sensörü ile mesafe sensörünün altına giren kişi arasındaki mesafeyi ölçüp tutacak, gerçek boy değişkeni ise mesafe değişkeninden boy değişkeninden çıkardığımızda aradaki fark kişinin boyunu vermektedir. Bu boyu ise gerçek boy değişkenine atıyoruz. Programın başlangıcında değişkenlerimizi sıfır yapıyoruz. Daha önceden program çalıştırıldıysa hafıza başka sayılar kalmasın diye. LCD panelimizi 16 sütundan 2 satırdan oluşacak şekilde tanımlıyoruz.  Program çalıştığında mesafe sen