Ana içeriğe atla

Scratch Öğretmen Hesabı Oluşturma, Sınıf ve Öğrenci Ekleme Nasıl Yapılır, Öğrenci Şifresi Nasıl Verilir?

 Blok tabanlı programlama öğretilmesi konusunda büyük bir çoğunluğumuz scratch programını kullanırız. Öğrenciler zevkli bir şekilde blok tabanlı programlamayı uygulama yaparak öğrenirler. Scratch programını masaüstü bir şekilde kullanabileceğimiz gibi öğrencilerle beraber bir platform üzerinden de ortak çalışmalar yapabilir veya öğrencilerin yaptığı çalışmaları görebilirsiniz. Bu platformun adresi https://scratch.mit.edu/ dir.


Öğretmen Hesabı Oluşturma

https://scratch.mit.edu/educators linkine tıkladıktan sonra veya scratch.mit.edu adresine girdikten sonra sayfanın en altında Hakkımızda kısmında yer alan eğitimciler için linkine de tıklayarak scratch öğretmen hesabı sayfasına ulaşabilirsiniz.


Eğitimciler için linkine tıklayalım ( https://scratch.mit.edu/ adresindeki ana sayfanın en altında bu link yer almaktadır)

Scratch Öğretmen Hesabı Oluşturma, Sınıf ve Öğrenci Ekleme Nasıl Yapılır?

Buradan Öğretmen hesapları butonuna tıklayalım.

Scratch Öğretmen Hesabı Oluşturma

Hesap isteği butonuna tıklayalım.

Scratch Öğretmen Hesabı Oluşturma, Sınıf ve Öğrenci Ekleme Nasıl Yapılır?

Scratch öğretmen hesabına girişte kullanacağımız bir kullanıcı adı ve parolayı oluşturup Sonraki adıma tıklıyoruz.



Kişisel bilgilerimizi girip sonraki adıma tıklıyoruz.



Adımız ve Soyadımızı yazıp sonraki adıma tıklıyoruz.


Telefon numaramızı giriyoruz.


Çalıştığımız kurumu, görevimizi yazıp ve kurum türünü seçtikten sonra sonraki adıma geçiş yapıyoruz.


Adres bilgilerimizi giriyoruz.


Scratch ile çalıştığımız kurumda neler yapacağımızdan kısaca bahsediyoruz.


Hesabımızın incelenip bize geri dönüş yapılması için mail adresi girmemiz gerekiyor.


Hesabımız incelenip onaylandıktan sonra kullanıcı adımız ve şifremiz ile giriş yaptığımızda yukarıdaki ekran karşımıza geliyor.

Scratch Sınıf Ekleme Nasıl Yapılır?

Scratch Öğretmen Hesabı Oluşturma, Sınıf ve Öğrenci Ekleme Nasıl Yapılır?

Benim sınıflarım bölümüne tıkladıktan sonra yeni sınıf ekleyebiliriz veya ekleğimiz sınıf varsa o sınıflar listeleniyor.

Scratch Öğretmen Hesabı Oluşturma, Sınıf ve Öğrenci Ekleme Nasıl Yapılır?

Yeni sınıf ekle butonuna tıkladığımızda yukarıdaki ekran karşımıza geliyor. Burada sınıf adı ve yapmak istiyorsak sınıfla ilgili açıklama ekliyoruz.

Öğrenci  Ekleme ve Şifresi Nasıl Verilir?

Scratch Öğretmen Hesabı Oluşturma, Sınıf ve Öğrenci Ekleme Nasıl Yapılır?

Sınıflara öğrencileri eklemek istediğimiz Öğrenciler sekmesine tıklıyoruz. Burada Öğrencileri tek tek ekleyebileceğimiz gibi toplu şekilde de öğrenci ekleyebiliriz. Öğrenci eklerken öğrencinin gerçek adı soyadı veya öğrenci olduğu okul bilgileri kullanıcı adında yer almamalıdır.




Scratch Öğretmen Hesabı Oluşturma, Sınıf ve Öğrenci Ekleme Nasıl Yapılır?

Öğrenci ekledikten sonra öğrenciye elle şifre verebiliriz. 


Öğrenci, giriş butonuna tıkladıktan sonra öğrenci eklerken tanımladığınız kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapar. (Sınıf oluşturup, öğrenci ekledikten sonra öğrencilere kullanıcı adı ve şifrelerini vermeyi unutmayınız). Siz öğrenciyi bir sınıfa eklediğiniz için ilk giriş bu eklediğiniz sınıfa katılması için bağlantı karşısına çıkar ve başlayınıza tıklaması lazım.


Öğrenci sınıf bağlantısını tıkladıktan sonra kendisine yeni bir şifre belirlemesi için ekran gelir burada yeni şifresini belirledikten sonra diğer adıma geçiş yapar.


Öğrenci kendi bilgilerini girdikten sonra diğer adıma geçiş yapacaktır.


Artık öğrenci eklendiği sınıfın davetini kabul edip, şifresi belirleyip, bilgilerini(doğum yılı, ayı, yaşadığı ülke ve cinsiyet) verdikten sonra o sınıfın bir üyesi olarak çalışmalarına başlayabilir.


Öğrenci sınıfıyla ilgili yapılan etkinlikleri, çalışmaları veya diğer arkadaşlarının yaptığı çalışmaları görebilir.

Böylece, sizlerde scratch platformu üzerinden öğretmen hesabınızı oluşturup onaylandıktan sonra sınıf oluşturup, sınıflarınıza öğrenci ekleyerek öğrencileriniz çalışmalarını takip edebilirsiniz.


Benzer Konular:
Bilişim ve İnternet Kulübü Dökumanları İçin TIKLAYINIZ

Tüm Scratch Örnekleri İçin TIKLAYINIZ

(Tüm Scratch Örneklerine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki scratch örneklerinede ulaşabilirsiniz)

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Proje Konuları

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ PROJE ÖDEV KONULARI Çocuklar için uygun web sayfalarını araştırıp tanıtma ve afiş hazırlama. Bilişim suçlarına örnek olabilecek gerçek olaylar araştırıp sunma. Alınacak tedbirleri açıklama ve afiş hazırlama. Sosyal Medya araçlarını araştırıp tanıtma, sağladığı faydaları açıklama afiş hazırlama. İnternette arama yaparken kullanılan teknikleri araştırma afiş hazırlama. Arama motorlarının geçmişini araştırıp gelişim aşamalarıyla tanıtma afiş hazırlama.(Dünden bugüne arama motorlarının tarihi) Bilgisayarların tarihi gelişimini araştırıp açıklama. Tarihteki en önemli icatları araştırma afiş hazırlama. Robotlar konusunda araştırma afiş hazırlama. İşletim sistemi nedir? Neden önemlidir? En az iki işletim sistemini karşılaştırarak avantaj ve dezavantajlarını gösteren bir afiş çalışması hazırlayınız. (Karşılaştırılacak işletim sistemleri Win7 ve Win8) İnternetin ...

Windows 10'da Arka Plan Resmini Değiştirme

Eğer windows 10'da arka plan resmini değiştiremiyorsanız. Bilgisayarda arama kısmına "regedit" yazın ve kayıt defterine girin. "HKEY_LOCAL_MACHINE" girin, oradan "Software" sonra "Microsoft", "Windows" sekmesini tıklayın, sonra "CurrentVersion", oradan "Policies" tıklayın. "NoChangingWallPaper" üzerine tıklayın. Eğer orada 1 varsa 0 yapın. Çünkü 1 değeri sizin masaüstü arka plan resminizi değiştirmenizi engelliyor. Böylece artık windows 10 masaüstü arka plan resminizi değiştirebilirsiniz.

Sınav Analizi

Okul idaresi tarafından istenen Sınav Analizini indirmek için TIKLAYINIZ Sınav Analizi 25 soruluk sınav içindir. Eğer 20 soruluk sınavınız varsa soruların cevaplarına 4 değilde 5 puan verip, sondaki 5 soruluk kısmı silip kullanabilirsiniz. Benzer Konular: Sene Sonu Ders Kesim Raporu İçin  TIKLAYINIZ Yazılı Kağıdı Teslim Tutanağı İçin  TIKLAYINIZ Ders İçi Performans Ölçeği İçin TIKLAYINIZ Dönem Sonu Yapılacak İşlemler İçin  TIKLAYINIZ