Ana içeriğe atla

Code.Org Nedir? Öğretmen Hesabı Nasıl Oluşturulur? Nasıl Sınıf Eklenir? Öğrenci Nasıl Eklenir? Öğrenci Takibi Nasıl Yapılır?

 

Code.Org Nedir?

Code.org Nedir?

Öğrencilerimize blok tabanlık programlamayı eğlenerek öğreten güzel bir portaldır. Türkçe dil desteği ve onlarca uygulaması sayesinde, blok tabanlı programlama öğretilirken vazgeçilmez bir platformdur.


Öğretmen Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Öğretmen Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Öncelikle code.org sitesine girelim. Sonra, ekranın sağ üst köşesinde yer alan Giriş Yap kısmını tıklayınız. 

Öğretmen Hesabı Nasıl Oluşturulur?


Giriş kısmına tıkladıktan sonra, eğer daha önce bir hesabınız var ise sol taraftaki kısımdan bilgilerinizi girip giriş yapabilirsiniz. Eğer kayıtlı hesabınız yoksa sağ taraftaki yerden google, facebook veya microsoft hesaplarınız ile de giriş yapabilirsiniz. Kayıt oluşturmak istiyorsanız Hesap oluştur butonuna tıklayınız. 


Hesap oluştururken giriş yapacağınız e-posta adresi ve parolanızı tanımlayınız ve Kaydol butonuna tıklayınız.


E-posta adresinizi ve parolanızı tanımladıktan sonra Hesap türünü öğretmenseniz öğretmen olarak seçin, sistemde gözükmesini istediğiniz isimi belirleyin. Okul kısmından ise yaşadığınız Ülke ve Okul türünü belirleyip hesabıma git butonuna tıklayınız. 

Nasıl Sınıf Eklenir?

Artık hesabınız oluşturuldu ve hesabınıza giriş yaptınız Giriş yaptıktan sonra sol tarafta Kontrol panelim kısmına tıklayınız.

code.org'ta sınıf nasıl oluşturulur?

Kontrol paneline tıklayınca ekranın üst kısmına yeni bir sınıf bölümü ekle kısmında bölüm oluştur butonuna tıklayarak öğrencilerimizin seviyesine uygun kursları bölümleri seçiyoruz.

code.org'ta sınıf nasıl oluşturulur?

Uygun bölümü seçtikten sonra gelen ekranı inceleyelim;


Öğrenciler code.org'a şifreleri ile giriş yaptıklarında karşılarına çıkacak bölüm ismini giriş yapabilirsiniz. Birden fazla sınıfınız varsa hatırlayacağınız şekilde isim verebilirsiniz. Açacağınız kurstaki öğrencilerin sınıf seviyelerini seçiniz. Öğrencilerine uygun kurs seçiniz. Böylece, bir sınıf veya öğrenci gurubu için sınıf ve kurs oluşturmuş oldunuz. Şimdi öğrencileri bu oluşturduğumuz bölüme kayıt etme ve şifre verme işlemlerine bakalım.

Kursa Öğrenci Nasıl Eklenir?

code.org'ta öğrenci nasıl eklenir?

Kursumuzu tanımladıktan sonra eklediğimiz kursun karşısında öğrenci ekle butonuna tıklayalım.


Kursumuza tek tek öğrenci ekleyeceğimiz gibi toplu şekilde de öğrenci ekleyebiliriz.

Tek Tek Öğrenci Ekleme

Öğrenci adı yazan yere öğrencimizin adını yazınız, öğrencisinin yaşını  ve cinsiyetini seçiniz. İşlemler kısmının altında ki Ekle butonuna tıklayarak öğrencimizi kursumuzu kayıt ediyoruz. Öğrenci code.org sistemine giriş yapmak için Giriş butonuna tıklar, kursun 6 haneli giriş kodunu(Resimde Kişisel Oturum Bilgisinin altındaki 6 haneli kod) girdikten sonra isminin üzerine tıklayarak öğretmen tarafından verilen sözcüğü(Sözcükleri göster butonuna tıklayarak ekranda çıkan sözcüğü öğrenciye veriniz) yazarak kursa katılır.

Toplu Öğrenci Ekleme

Birden fazla öğrenci ekle butonuna tıklayınız. 

code.org'ta toplu şekilde öğrenci nasıl eklenir?

Ekrana gelen yerde öğrencilerin isimleri satır satır yazarak Bitti butonuna basalım.


Toplu öğrencileri ekledikten sonra öğrencilerin yaşlarını ve cinsiyetlerini seçip kaydet butonuna basmayı unutmayalım.

Öğrencileri kaydettikten sonra Sözcükleri göster butonuna tıklayarak öğrencilerin gizli sözcüklerini yazıp verebilirsiniz. Ya da Giriş kartlarını yazdır butonuna tıklayarak öğrencilerin toplu sisteme giriş 6 haneli kodlarını ve gizli sözcüklerini yazılı basıp verebilirsiniz.


Code.org sitesine girdikten sonra Giriş butonuna öğrenci tıklayarak 6 haneli bölüm kodunu yukarıya girerek öğrenci sisteme giriş yapar.


Sisteme giriş yaptıktan sonra öğrenci kendi isminin üzerini tıklar.


Öğretmeninden aldığı gizli kelimeleri yazarak kurs ekranına gelir ve kursa başlar.


Kursta Öğrenci Takibi Nasıl Yapılır?

code.org'ta öğrenci nasıl takip edilir?


Öğretmen olarak sisteme giriş yaptıktan sonra kurs bölümünün üzerini tıklayalım sonrasında öğrenciyi seçerek öğrencinin o bölümde yaptığı işlemleri görebilirsiniz.


Benzer Konular:

Bilişim ve İnternet Kulübü Dökumanları İçin TIKLAYINIZ

Tüm Scratch Örnekleri İçin TIKLAYINIZ

(Tüm Scratch Örneklerine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki scratch örneklerinede ulaşabilirsiniz)

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Proje Konuları

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ PROJE ÖDEV KONULARI Çocuklar için uygun web sayfalarını araştırıp tanıtma ve afiş hazırlama. Bilişim suçlarına örnek olabilecek gerçek olaylar araştırıp sunma. Alınacak tedbirleri açıklama ve afiş hazırlama. Sosyal Medya araçlarını araştırıp tanıtma, sağladığı faydaları açıklama afiş hazırlama. İnternette arama yaparken kullanılan teknikleri araştırma afiş hazırlama. Arama motorlarının geçmişini araştırıp gelişim aşamalarıyla tanıtma afiş hazırlama.(Dünden bugüne arama motorlarının tarihi) Bilgisayarların tarihi gelişimini araştırıp açıklama. Tarihteki en önemli icatları araştırma afiş hazırlama. Robotlar konusunda araştırma afiş hazırlama. İşletim sistemi nedir? Neden önemlidir? En az iki işletim sistemini karşılaştırarak avantaj ve dezavantajlarını gösteren bir afiş çalışması hazırlayınız. (Karşılaştırılacak işletim sistemleri Win7 ve Win8) İnternetin ...

Windows 10'da Arka Plan Resmini Değiştirme

Eğer windows 10'da arka plan resmini değiştiremiyorsanız. Bilgisayarda arama kısmına "regedit" yazın ve kayıt defterine girin. "HKEY_LOCAL_MACHINE" girin, oradan "Software" sonra "Microsoft", "Windows" sekmesini tıklayın, sonra "CurrentVersion", oradan "Policies" tıklayın. "NoChangingWallPaper" üzerine tıklayın. Eğer orada 1 varsa 0 yapın. Çünkü 1 değeri sizin masaüstü arka plan resminizi değiştirmenizi engelliyor. Böylece artık windows 10 masaüstü arka plan resminizi değiştirebilirsiniz.

Sınav Analizi

Okul idaresi tarafından istenen Sınav Analizini indirmek için TIKLAYINIZ Sınav Analizi 25 soruluk sınav içindir. Eğer 20 soruluk sınavınız varsa soruların cevaplarına 4 değilde 5 puan verip, sondaki 5 soruluk kısmı silip kullanabilirsiniz. Benzer Konular: Sene Sonu Ders Kesim Raporu İçin  TIKLAYINIZ Yazılı Kağıdı Teslim Tutanağı İçin  TIKLAYINIZ Ders İçi Performans Ölçeği İçin TIKLAYINIZ Dönem Sonu Yapılacak İşlemler İçin  TIKLAYINIZ