Ana içeriğe atla

Scratch İle Analog Saat Yapımı

 


Scratch ile Analog Saat Yapımını anlatacağım. Scratch programında yeni bir çalışma sayfası ekleyip arka plan olarak daha önceden seçtiğimiz bir saati arka plan dekoru olarak ekliyoruz. 


 Sonra Kuklalar kısmından ister kütüphanede bulunan hazır çubuklardan birini kullanabilirsiniz, isterseniz kalemle kendinize bir saniye için kullanılacak düz bir çubuk çizebilirsiniz. Kendiniz çizerseniz ekranda gözükecek merkez noktasından çizebilirsiniz.


Gelelim kod kısmına;


Yeşil bayrak tıklandığında saniye her değiştiğinde ses çıkması için bir ses ekledim ses menüsünden. Saniyenin dönme açısı şu şekilde hesaplanır. Bir çember 360 derece bölünüyor. Bir dakikada 60 saniye var ve 60 saniyede çemberin etrafında saniye bir tur atıyor. O zaman 360/60 yaptığımızda her bir saniyeden dönme açısını buluruz ve bu açı her 1 saniye bekleyerek değişecek. 

NOt: Saniye, saatinin merkezinde dönerken kaymalar olabilir kendiniz merkezi bularak ayarlama yapabilirsiniz.


Analog Saatin Kodlarına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ


Benzer Konular

Tüm Scratch Örnekleri İçin TIKLAYINIZ

(Tüm Scratch Örneklerine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki scratch örneklerinede ulaşabilirsiniz)

Yorumlar

Popüler Yayınlar

4006 Tübitak Projesi Yaka Kartı

4006 Tübitak projelerinde sunum esnasında öğretmen ve öğrencilerin kullanabileceği tübitak yaka kart tasarım linki aşağıdadır. Tübitak Yaka Kartı tasarımını indirmek için TIKLAYINIZ (Yukarıda ki Linke tıkladıktan sonra açılan sayfada ekranın  Sol Köşede Dosya Menüsüne girip indir'e basarak dosyayı indirebilirsiniz) Benzer Konular: Tüm Photoshop Çalışmalarım İçin TIKLAYINIZ (Tüm  Photoshop Çalışmalarım  İçin Linkine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki  Photoshop Çalışmalarına  ulaşabilirsiniz)

Bilişim Haftası Dökümanları

Bilişim Haftası ile dökümanları indirmek için tıklayınız Benzer Konular: Bilişim ve İnternet Kulübü Yıllık Planı İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Okul Kermesi Bilet ve Afiş Tasarımı - PSD İndir

Okul Kermes Bilet ve Afiş Tasarımının PSD Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ Benzer Konular: Tüm Photoshop Çalışmalarım İçin TIKLAYINIZ (Tüm  Photoshop Çalışmalarım  İçin Linkine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki  Photoshop Çalışmalarına  ulaşabilirsiniz)