Ana içeriğe atla

Scratch ile Vücut Kitle İndeksi Hesaplama Programı Yapımı

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama programının bir örneğini scratch programı ile beraber yapacağız. Scratch programı ile yapacağımız Vücut Kitle İndeksi Hesaplama programında kullanıcı kilosunu ve boyunu girdikten sonra kullanıcının vücut kitle indeksi ile ilgili durumunu söylecek.  

Vücut Kitle İndeksi formülü aşağıdaki gibidir.

VKİ= Kilogram(kg)/ Boy(m)*Boy(m)

Scratch ile Vücut Kitle İndeksi Hesaplama Programı Yapımı

Kodlar Şöyle;
Vücut Kitle İndeksi Hesaplama-Scratch Örnekleri

Öncelikle kukla olarak birisini ve Vücut kitle indeksi hesaplama yazan yazıyı ekliyoruz. Vücut kitle indeksi hesaplama yazan kuklanın içindeki kodlar :

Scratch oyun yapımı

Yazıyı büyüyüp küçülen yazı yapmak için (Zoom etkisi) yazıyı 10 birim büyüt 1 saniye bekle ve -10 birim büyüt(yani küçültme işlemi) yapıyoruz. İstediğiniz oranda yazıyı büyütüp küçültebilirsiniz. Size kalmış. Yazıyı sonra gizlen komutu ile gizledikten sonra diğer kuklamızın ekrana gelmesi için bir haber salıyoruz.

Scratch Örnekleri

Haber1 sal komutu gelince artık diğer kuklamız devreye giriyor ve gözüküyor. Gözüktükten sonra Kullanıcıdan boyunu santimetre cinsinden girmesi isteniyor. Bunu, algılama menüsünden sor ve bekle komutu ile yapıyoruz. Kullanıcının girdiği değer algılama menüsündeki yanıt komutunun içinde tutuluyor. Bu değeri, daha önceden veri menüsünden oluşturduğumuz boy değişkenine aktarıyoruz. Hesaplama formulünden boy metre cinsinden olup onun karesi alınacağı için, girilen santimetre değerini yani yanıt komutunun içinde tutulan değeri 100'e bölüp elde edilen değeri boy metre olan değişkenin içine aktarıyoruz. Boy işini yaptıktan sonra sıra kullanıcıdan kilosunu almaya geldi. Yine algılama menüsündeki sor ve bekle komutundan faydalanıyoruz. Burdaki değeri yanıt komutunda tutulan değeri Kilo(kg) değişkenine atıyoruz. VKİ=kilo/boy metre*boy metre bu formülü uyulamak için işlemler menüsündeki bölme komutunu alıyoruz. Sol kısmına kilo değişkenini yerleştiriyoruz. Sağ kısma ise çarpma komutunu ekliyoruz. Sağ ve sol kısmına Boy metre değişkenini atıyoruz.Böylece işlem sonucunda çıkan değer vücut kitle indeksi değişkeninde ki değere atanmış oluyor. Şimdi sıra elimizde oluşan VKİ değeri göre kişinin zayıf mı, Kilolu mu yoksa obez olup olmadığını söylemeye. Bunun için Kontrol menüsündeki eğer ise komutundan faydalanıyoruz. Eğer, kişinin VKİ değeri standart olan değerden küçükse veya o aralıkta ise o aralığa gelen VKİ durumunu yazıyoruz. 




Vücut Kitle İndeksi Hesaplama Çalışma Dosyasını İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama Programının Çalışır Halini Oynamak İçin TIKLAYINIZ


Benzer Konular:

Tüm Scratch Örnekleri İçin TIKLAYINIZ

(Tüm Scratch Örneklerine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki scratch örneklerinede ulaşabilirsiniz)


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Bilişim Haftası Dökümanları

Bilişim Haftası ile dökümanları indirmek için tıklayınız Benzer Konular: Bilişim ve İnternet Kulübü Yıllık Planı İndirmek İçin TIKLAYINIZ

4006 Tübitak Projesi Yaka Kartı

4006 Tübitak projelerinde sunum esnasında öğretmen ve öğrencilerin kullanabileceği tübitak yaka kart tasarım linki aşağıdadır. Tübitak Yaka Kartı tasarımını indirmek için TIKLAYINIZ (Yukarıda ki Linke tıkladıktan sonra açılan sayfada ekranın  Sol Köşede Dosya Menüsüne girip indir'e basarak dosyayı indirebilirsiniz) Benzer Konular: Tüm Photoshop Çalışmalarım İçin TIKLAYINIZ (Tüm  Photoshop Çalışmalarım  İçin Linkine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki  Photoshop Çalışmalarına  ulaşabilirsiniz)

Scratch ile Balık Yeme Oyun Yapımı

Scratch ile beraber balık yeme oyun örneği yapacağız. Scratch ile beraber yapacağımız balık yakalama oyun örneği için 3 balık ve 1 köpek balığı ekliyoruz sahnemize. Köpek balığını seçip kod kısmına resimdeki kod parçalarını ekliyoruz. Köpek balığımız sürekli hareket halinde olacağı için Kontrol menüsünden “Sürekli Tekrarla” kod bloğunu alıyoruz. İç Kısmına ise köpek balığının farenin hareket yönünde hareket etmesi için Hareket menüsünden “Fare Oku yönünde dön” kod parçasını ekliyoruz. Böylece fareyi biz nereye götürürsek köpek balığıda o yönde gidecek. Giderken 3 adım atacak . Öncelikle Veri Menüsünden Yenen Balıkların sayısını tutması için “Yenen Balık” adında bir değişken oluşturuyoruz. Bunu tüm kuklalara uygula diyoruz. Balıklardan birini seçip içerisine kodları yazmaya başlıyalım. Oyun başlar başlamaz yenen balık 0 olsun. Balıklar görünsün. Balıklar sürekli hareket edeceği için Kontrol menüsünden “Sürekli Tekrarla” kod parçası ekleyip içerisine şu kod