Ana içeriğe atla

Opencandy Virüsünü Kaldırma

OpenCandy virüsü, çeşitli antivirüs programları tarafından tespit edilebilen olası istenmeyen programdır. Olası istenmeyen programlar virüs olarak nitelenmezler.  Farklı antivirüs programları, antimalware yazılımlar tarafından  PUP.Optional.OpenCandy adı ile tespit edilir.


Kullanıcılar tarafından OpenCandy virüsü olarak adlanrılan bu olası istenmeyen program bir reklam yazılımıdır.
OpenCandy reklam virüsü normal bir program gibi bilgisayara kurulur.  OpenCandy aynı zamanda bulaştığı bilgisayarlara başka programlar da yükleyebilir.
OpenCandy bulaştığı bilgisayara şu dosyaları  kopayalar:
  • C:\Documents and Settings(Kullanıcı Adı)\Local Settings\Temp\sp-downloader.exe
  • C:\Documents and Settings(Kullanıcı Adı)\Local Settings\Temp\{A2718E3B-EA2D-4520-8609-77AE8A8DE75B}\OCSetupHlp.dll
  • C:\Documents and Settings\(Kullanıcı Adı)\Local Settings\Temp\SPIdentifier.exe
Ayrıca OpenCandy virüsü şu sitelere bağlantı isteği gönderir:
  • http://aff-software.s3-website-us-east-1.amazonaws.com/f7fcdd99a2e75d6ad7c29954e075a8b6/Cloud_Backup_Setup.exe
  • http://api.opencandy.com/
  • http://e1.arcadefrontier.com/aj/bundle/833/
  • http://sp-storage.conduit-services.com/spidentifier/SPIdentifierImpl.exe
OpenCandy bulaştığı bilgisayarı yavaşlatır. Başka bilgisayarlara, USB belleklere bulaşmaz. Sadece bulaştığı bilgisayarda reklamlar gösterir ve uygulamalar indirir.
penCandy gibi olası istenmeyen yazılımlar bilgisayarınızda gereksiz ram ve işlemci kullanımına sebep olur. Bu sebepten bilgisayarınız yavaşlayacaktır. OpenCandy kendini başka bilgisayar ve usb bellek gibi harici ortamlara kopyalama yeteneğine sahip değildir. 
Utorrent gibi ücretsiz programların içinde gömülü şekilde gelir ve bilgisayarınıza sizin bilginiz olmadan kurulur. Sadece Utorrent değil pek çok ücretsiz yazılımın içinde bilgisayarınıza kurulmuş olabilir. 
Bilgisayarınıza bir yazılım yüklerken kurulum aşamasında dikkatli olmalısınız ve size sunuclan her programı yüklememelisiniz.  Antivirüs programları genelde bu tür reklam uygulamalarına karşı yetersiz kalır ve bu tür zararlı yazılımları tespit edemezler.
Bu sebepten bilgisayarınıza kurulu bir antivirüs yazılımı bu uygulamayı tespit edemeyebilir. Zaman zaman ücretsiz bir antimalware programı ile bilgisayarınızı taramak en azından bilgisayarınıza bulaşan bu tür reklam yazılımlarını ortadan kaldıracaktır.

Opencandy virüsünü bilgisayarınızdan kaldırmak için bilgisayarınıza ücretsiz olarak Malwarebytes programını indirip kurabilirsiniz. Malwarebytes programını indirmek için tıklayınız
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Proje Konuları

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ PROJE ÖDEV KONULARI Çocuklar için uygun web sayfalarını araştırıp tanıtma ve afiş hazırlama. Bilişim suçlarına örnek olabilecek gerçek olaylar araştırıp sunma. Alınacak tedbirleri açıklama ve afiş hazırlama. Sosyal Medya araçlarını araştırıp tanıtma, sağladığı faydaları açıklama afiş hazırlama. İnternette arama yaparken kullanılan teknikleri araştırma afiş hazırlama. Arama motorlarının geçmişini araştırıp gelişim aşamalarıyla tanıtma afiş hazırlama.(Dünden bugüne arama motorlarının tarihi) Bilgisayarların tarihi gelişimini araştırıp açıklama. Tarihteki en önemli icatları araştırma afiş hazırlama. Robotlar konusunda araştırma afiş hazırlama. İşletim sistemi nedir? Neden önemlidir? En az iki işletim sistemini karşılaştırarak avantaj ve dezavantajlarını gösteren bir afiş çalışması hazırlayınız. (Karşılaştırılacak işletim sistemleri Win7 ve Win8) İnternetin

6.1.1 Teknolojinin Etkileri Eşleştirme Testi

Benzer Konular  Bilişim Teknoloji Dersi İle İlgili Online Testler İçin TIKLAYINIZ (Tüm Online Testler İçin Linline tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki scratch örneklerinede ulaşabilirsiniz)

Mblock İle Dijital Boy Ölçer Yapımı

 Mblock programı ile dijital boy ölçer yapacağız.  Devre elemanlarına. 1-Arduino Uno(1 adet) 2-BreadBoard  3-220Ω Direnç(1 adet)  4- I2C Lcd ekran (1 adet) 5-Jumper Kablolar 6- HC-SR04 Mesafe Sensörü (1 adet) 7- Push Buton (1 adet) Malzemelere ihtiyacımız var. Devre şemamız aşağıdaki gibidir. Öncelikle  veri menüsünden boy, mesafe ve gerçek boy adlı üç tane değişken oluşturuyoruz. Mesafe ilk program çalıştığında mesafe sensörünün konulduğu yer  ile  zemin arasındaki mesafeyi ölçüp tutacak, boy değişkeni ise mesafe sensörü ile mesafe sensörünün altına giren kişi arasındaki mesafeyi ölçüp tutacak, gerçek boy değişkeni ise mesafe değişkeninden boy değişkeninden çıkardığımızda aradaki fark kişinin boyunu vermektedir. Bu boyu ise gerçek boy değişkenine atıyoruz. Programın başlangıcında değişkenlerimizi sıfır yapıyoruz. Daha önceden program çalıştırıldıysa hafıza başka sayılar kalmasın diye. LCD panelimizi 16 sütundan 2 satırdan oluşacak şekilde tanımlıyoruz.  Program çalıştığında mesafe sen