Ana içeriğe atla

Girilen Uzunluk Ölçüsünü Metre ve Santimetreye Çevirme - Scratch Örnekleri

Scratch ile beraber Girilen Uzunluk Ölçüsünü Metre ve Santimetreye Çevirme örneğini yapacağız.


Girilen Uzunluk Ölçüsünü Metre ve Santimetreye Çevirme  - Scratch Örnekleri


Scratch 2 programı ile yaptığımız bu örnek uygulama için önçelikle veri menüsünden programda kullanacağımız verilen uzunluk, işlem sonucunda oluşacak metre ve santimetre cinsinden verileri tutması için veriler oluşturuyoruz. Programda konuşma balonları oluşturacağım için bir tane kukla ekliyorum.

Girilen Uzunluk Ölçüsünü Metre ve Santimetreye Çevirme  - Scratch Örnekleri

Kod kısmı:
Yeşil bayrak tıklanınca öncelikle metre, santimetre ve verilen uzunluk ölçüsüne 0 yapıyorum. 0 yapmazsak daha önce program kullanılmışsa ilk çalışmada eski kullanılan verilerin rakamları gözükecektir. Verileri 0 yapan kodu yazdıktan sonra kuklada çıkan konuşma balonlarını ise görünüm menüsünden ekliyoruz. Ve kullanıcının uzunluk ölçüsü almak için Algılama menüsünden sor ve bekle komutunu kullanıyoruz. Kullanıcıdan santimetre cinsinde cinsinden uzunluk ölçüsünü aldıktan sonra bunu matematiksel işlem ve komutlarla metre ve santimetreye çevirmeye geldi. Algılamada girilen uzunluk birimini algılama menüsündeki yanıtta tutuluyor. Girilen bu yanıtta tutulan bu sayıları daha önce oluşturduğumuz “Verilen Uzunluk” verisine eşitliyoruz. Böylece kişinin girdiği uzunluk ölçüsünü ekranda görmüş oluyoruz. Bu uzunluk ölçüsünü metreye çevirmek için şu yöntemi izliyoruz. İşlem menüsünden aşağıya yuvarla komutunu kullanıyoruz. Boşluk kısmıne aynı menüden bölme komutunu ekliyoruz. Bölme komutunun soldaki boş kısmını algılama menüsünden yanıt(bu kullanıcının girdiği uzunluk ölçüsünü tutan değişken)bölü 100 giriyoruz. Bunları ise metre değişkeninin içine ekliyoruz. Böylece girilen ölçü 100’e bölündüğünde bölüm kısmını yuvarlayıp metre değişkenine atıyoruz.
Santimetre ise; yanıt(bu kullanıcının girdiği uzunluk ölçüsünü tutan değişken)tan metre ile 100’ü çarpıp çıkan sonuçtan çıkardığımızda elde edilen sonuç santimetre oluyor. Bunun için İşlem menüsünden çıkarma işlemi komutunu kullanıyoruz. Soldaki boşluğa yanıt sağdaki boşluğa ise çarpma komutu ekliyoruz. Çarpma komutunun içine metre değişkeni diğerine ise elle 100 yazıyoruz. Bu kodları ise santimetre değişkeninin içine atıyoruz. Böylece girilen uzunluk ölçüsünü metre ve santimetreye çevirmiş oluyoruz.




Girilen Uzunluk Ölçüsünü Metre ve Santimetreye Çevirme Programının Scratch Kodlarını İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Programın Çalışır Halini Oynamak İçin TIKLAYINIZ


Benzer Konular:

Tüm Scratch Örnekleri İçin TIKLAYINIZ

(Tüm Scratch Örneklerine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki scratch örneklerinede ulaşabilirsiniz)


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Okul Kermesi Bilet ve Afiş Tasarımı - PSD İndir

Okul Kermes Bilet ve Afiş Tasarımının PSD Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ Benzer Konular: Tüm Photoshop Çalışmalarım İçin TIKLAYINIZ (Tüm  Photoshop Çalışmalarım  İçin Linkine tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki  Photoshop Çalışmalarına  ulaşabilirsiniz)

Ders İçi Performans Ölçeği

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Ders içi performans ölçeğini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Ölçek excel formatında olup otomatik hesaplama formülüde dahildir. https://drive.google.com/file/d/0B7zeuMp7XmllZTBHVkZGZG5kb1E/view?usp=sharing Ders içi performans ölçeği - 2 //Puanı otomatik olarak dağıtır https://drive.google.com/file/d/1bqSEqCMy8IYLTExzGPqjdZ3HMMmtrrTG/view?usp=sharing Benzer Konular: Sene Sonu Ders Kesim Raporu İçin TIKLAYINIZ Yazılı Kağıdı Teslim Tutanağı İçin TIKLAYINIZ Sınav Analizi İçin TIKLAYINIZ Dönem Sonu Yapılacak İşlemler İçin  TIKLAYINIZ Bilişim Teknolojileri Dersi Sene Sonu Zümresi İçin  TIKLAYINIZ

Scratch ile Pacman Oyunu Yapımı

Scratch ile beraber pacman oyun yapımı örneğini yapacağız. Scratch ile yapacağımız Pacman Oyun örneğe başlamadan önce internetten pacman oyunu için arka plan indirip scratch'te sahne dekor kısmına ekleme yapıyoruz. İndirdiğim arka plan koyu renkli olunca ben koyu renkleri beyaz ile boyadım. Kenarlıkları ise daha kalın yaptım. Arka planımızı çalışmamızın içine ekledikten sonra pacman karakterini oluşturmaya geldi. Pacman karakteri için sarı renkli tam bir daire çizdim. Ondan sonra çizgi aracını kullanarak merkeze doğru iki tane çizgi çizdim. Arada kalan kısmı silgi ile sildim. İsterseniz arkaplanı sil aracını kullanarak iki siyah çizgi arasını silebilirsiniz. Böylece, pacman karakterimiz ağzı açık bir vaziyette yerini aldı. Pacman karakterinin tam önüne kılavuz bir nokta oluşturdum. Bu bize hareket etmemizi sağlayacak. Ben kırmızı bir nokta oluşturdum. Biraz belirgin oldu, isterseniz bu kırmızı noktayı daha da ufaltabilirsiniz, isterseniz başka bir renk verip daha görünmez