Ana içeriğe atla

Öğrenciler İçin Faydalı Siteler - I

Öğrenciler İçin Faydalı Siteler - I



Eğlenerek kendi oyununuzu kendiniz yapın ve kodlamayı öğrenmeye başlayın

Oyunlar oynayarak,kitap okuyarak ve bilmeceler çözerek vaktinizi geçirebileceğiniz bir site
Oyun oynayarak ders çalışın
Ders kitapları,testler ve videolar'ı bulabileceğiniz bir site
Hikayeler, oyunlar ve çizgi filmler yap
Mekanları Üç Boyutlu Olarak gezin
Masal ve Şiirlerin bulunduğu bir site
Masallar,öyküler ve oyun oynuyabileceğiniz bir site
Bilim çocuk dergisi

Aselsan'ın farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı platform


Robotik projelerinizi prototipleyip nasıl çalıştıklarını bu site üzerinde görebilirsiniz. Sensörlerin çalışmasını simule etmek oldukça eğlenceliymiş. Site Türkçe.

Html, CSS, Java gibi onlarca dili sistematik şekilde konularına ayırarak öğretiyor. Çok etkili ve pratik.

Microsoftun da destek verdiği bbc micro:bit kartını blok kodlama yöntemi ile kodlayabilirsiniz. Bu yetenekli kartın tüm sensörlerini bu sitede simule ederek kod yazabileceksiniz.

Benzer Konular

Öğrenciler için faydalı siteler-2 için tıklayınız

Yorumlar

  1. Merhabalar faydalı içerik teşekkürler.
    Bilgisayar hakkında herşeyin bulunduğu siteyide ekleyebilirseniz iyi olabilir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Proje Konuları

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ PROJE ÖDEV KONULARI Çocuklar için uygun web sayfalarını araştırıp tanıtma ve afiş hazırlama. Bilişim suçlarına örnek olabilecek gerçek olaylar araştırıp sunma. Alınacak tedbirleri açıklama ve afiş hazırlama. Sosyal Medya araçlarını araştırıp tanıtma, sağladığı faydaları açıklama afiş hazırlama. İnternette arama yaparken kullanılan teknikleri araştırma afiş hazırlama. Arama motorlarının geçmişini araştırıp gelişim aşamalarıyla tanıtma afiş hazırlama.(Dünden bugüne arama motorlarının tarihi) Bilgisayarların tarihi gelişimini araştırıp açıklama. Tarihteki en önemli icatları araştırma afiş hazırlama. Robotlar konusunda araştırma afiş hazırlama. İşletim sistemi nedir? Neden önemlidir? En az iki işletim sistemini karşılaştırarak avantaj ve dezavantajlarını gösteren bir afiş çalışması hazırlayınız. (Karşılaştırılacak işletim sistemleri Win7 ve Win8) İnternetin

6.1.1 Teknolojinin Etkileri Eşleştirme Testi

Benzer Konular  Bilişim Teknoloji Dersi İle İlgili Online Testler İçin TIKLAYINIZ (Tüm Online Testler İçin Linline tıkladıktan sonra açılan sayfanın en altındaki "Diğer Yayınlara" tıklayarak diğer sayfadaki scratch örneklerinede ulaşabilirsiniz)

Mblock İle Dijital Boy Ölçer Yapımı

 Mblock programı ile dijital boy ölçer yapacağız.  Devre elemanlarına. 1-Arduino Uno(1 adet) 2-BreadBoard  3-220Ω Direnç(1 adet)  4- I2C Lcd ekran (1 adet) 5-Jumper Kablolar 6- HC-SR04 Mesafe Sensörü (1 adet) 7- Push Buton (1 adet) Malzemelere ihtiyacımız var. Devre şemamız aşağıdaki gibidir. Öncelikle  veri menüsünden boy, mesafe ve gerçek boy adlı üç tane değişken oluşturuyoruz. Mesafe ilk program çalıştığında mesafe sensörünün konulduğu yer  ile  zemin arasındaki mesafeyi ölçüp tutacak, boy değişkeni ise mesafe sensörü ile mesafe sensörünün altına giren kişi arasındaki mesafeyi ölçüp tutacak, gerçek boy değişkeni ise mesafe değişkeninden boy değişkeninden çıkardığımızda aradaki fark kişinin boyunu vermektedir. Bu boyu ise gerçek boy değişkenine atıyoruz. Programın başlangıcında değişkenlerimizi sıfır yapıyoruz. Daha önceden program çalıştırıldıysa hafıza başka sayılar kalmasın diye. LCD panelimizi 16 sütundan 2 satırdan oluşacak şekilde tanımlıyoruz.  Program çalıştığında mesafe sen